postural terapi

KROPPEN VILL HA OMTANKE

Den är vårt redskap för att klara livets pussel

 

Vi lever i en allt mer stressad tillvaro och hanterar den stressen på olika sätt. Det avspeglas i vår mentala hälsa, i vår hållning, i vår ork, lust och livsglädje. Behöver du hjälp för att hitta balansen i din vardag? 


Våra behov är individuella och ser olika ut. I Postural terapi ingår grundläggande hållningsträning (postural träning) med coachande samtal och manuella behandlingar skräddarsytt efter dina behov. Mitt mål är att postural terapi inte "bara" ska handla om att du gör dina övningar. Postural terapi är ett helhetstänk som vid behov ger dig möjlighet att också hittar balans i ditt liv och nå dina uppsatta mål.


Felaktig kroppshållning och inskränkt rörelsemönster leder ofta till onödig smärta och värk. Postural träning handlar om att återskapa den naturliga balansen i kroppen. Det gör vi genom att återaktivera våra djupt liggande hållingsmuskler samtidigt som våra rörelsemuskler får slappna av när de inte borde behöva användas. En naturlig hållning ökar chanserna till bättre rörlighet och mindre värk, då vi belastar kroppen på det sätt vi är designade att göra.

Vi börjar alltid med en noggrann analys av din hållning, din rörlighet och funktionen i de posturala musklerna. Därefter får du ett skräddarsytt träningsprogram helt efter dina behov, som du genomför hemma på egen hand. Efter en tid ses vi igen och utvärderar effekten av övningarna. Programmet justeras allt eftersom du utvecklas och i genomsnitt ses vi 3-4 ggr under de kommande 3-4 månaderna. Med coachande samtal och manuella behandlingar vid behov finns jag med för att hjälpa dig nå målet att ha en kropp i muskulär balans och en vardag där det fungerar.

(kolibrin är ett unikt exempel på att använda sina förmågor på ett optimalt sätt, både mentalt och fysiskt)


  

Hör av dig så berättar jag mer, pernilla.askebrand@gmail.com


 

. För priser klicka här, boka tid via bokadirekt.se